KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rada Rodziców

http://www.zs10suwalki.pl/zs10/images/stories/gify/rada.gif

Prezydium Rady Rodziców 

 

Przy Szkole Podstawowej nr 3 w Opocznie im. Henryka Sienkiewicza
w roku szkolnym 2020/2021

Przewodnicząca
: Agnieszka Jasion-Bryła
Z-ca przewodniczącej: Konrad Jamorek
Skarbnik: Jolanta Marciniak
Sekretarz: Dorota Pic


Komisja Rewizyjna

 

Adam Grabowski, Magdalena Pawłowska, Małgorzata Wijata, Anna Woźniak

 

* * *

Szanowni Rodzice

 

Podstawowym celem funkcjonowania Rady Rodziców jest reprezentowanie ogółu Rodziców szkoły, wspieranie działalności statutowej szkoły oraz działanie na rzecz polepszania jej funkcjonowania. Aby nasze zaangażowanie mogło dać wymierne efekty, poza samymi chęciami, niezbędne są jeszcze środki finansowe. Od wielu lat podstawowym źródłem finansowania naszych działań są  składki Rodziców  na RR.

 

Zachęcamy do dokonywania wpłat na Fundusz Rady Rodziców.

Informujemy, iż składka wynosi 50 zł na rodzinę

 

 

Wpłat na Komitet Rodzicielski można dokonywać

za pośrednictwem delegatów oddziałowych do Rady Rodziców

lub bezpośrednio na konto bankowe:

 

11 1020 3916 0000 0102 0284 7424

 

w tytule wpłaty należy wpisać: ,,Komitet Rodzicielski - imię i nazwisko dziecka, klasa”.

 

* * *

Dziękujemy wszystkim za wpłacane pieniądze i podkreślamy, że „wracają one do dzieci” poprzez uatrakcyjnienie i wzbogacenie ich szkolnego życia.  Dzięki Państwa sumiennym wpłatom możemy zrobić znacznie więcej dla naszych dzieci i szkoły.

 Zachęcamy również do wspierania RR swoimi ciekawymi pomysłami i rozwiązaniami.

* * *

 

Szanowni Rodzice do kontaktu z nami Rada Rodziców udostępnia Państwu adres e-mail:

 

radaSP3eop@gmail.com

 

 

Dokumenty do pobrania:

·        Regulamin Rady Rodziców przy Szkole Podstawowej nr 3 w Opocznie
Skład Rady Rodziców

Wpłaty na Fundusz Rady Rodziców