KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Oddziały przedszkolne

Sady Klemensa - relacja z wycieczki

Fotorelacja z wycieczki do Sadów Klemensa

Wiosenne kwiaty

Dzieci z grupy „Słoneczka” w czwartek 25 marca posadziły wiosenne kwiaty: bratki i szafirki, wcześniej założy hodowle - cebuli i rzeżuchy. Kącik przyrody jest dla dzieci doskonałym miejscem do prowadzenia codziennych obserwacji posadzonych i zasianych roślin.

Wykonaj pacynkę z kolorowej skarpetki. Przynieś ją do szkoły w dniu 22.03.2021. Komisja w składzie Marta Duch, Ewelina Chachuła i Ewa Stępień przyjdzie do Waszych klas, oceni Twoją pacynkę i wyłoni zwycięzców.

Walentynki u Słoneczek

W dniu 15.02.2021 r. grupa Słoneczek świętowała Walentynki. Każde dziecko tego dnia założyło jakiś czerwony element garderoby. Podczas zajęć dzieci wykonały samodzielnie kartki walentynkowe oraz Walentynkowe Sówki, które zawisły na szkolnej gazetce.

W krainie baśni i bajek

Dnia 12.02.2021 r. „Słoneczka” z oddziału przedszkolnego przeniosły się do „Krainy Baśni i Bajek”. Dzięki swoim przebraniom zamieniły się w ulubione postacie bajkowe.

Święty Mikołaj u Słoneczek

7 grudnia 2020 roku, dzieci z grupy „Słoneczka” od samego rana nasłuchiwały charakterystycznego dźwięku dzwoneczka corocznego gościa, wiedziały bowiem, że i w tym roku Święty Mikołaj nie zapomni o naszej grupie.