Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Przetwory

         Za oknem robi się już coraz chłodniej, ale nie w „Akademii Małego Kucharza”!!!

            Jesień to czas kiedy robimy przetwory z sezonowych owoców i warzyw. Dlatego też dzieci z grupy przedszkolnej „Słoneczka” wraz z panami oraz starszymi uczniami, postanowiły zamienić się w kucharzy i zachować odrobinę lata na nadchodzącą zimę.

            Na początku zajęć dzieci dokładnie umyły rączki. Następnie z dużym zaangażowaniem wkładały ogórki i paprykę do słoiczków. Wszystko zostało zalane gorącą zalewą z wszystkimi potrzebnymi przyprawami. Nasze słoiki zostały szczelnie zamknięte i zagotowane. 
            Zajęcia kulinarne bardzo spodobały się naszym najmłodszym uczniom, co widać na załączonych zdjęciach. Już za miesiąc kolejna porcja kulinarnych wyzwań. Czekajcie z niecierpliwością!

Zapraszamy do galerii zdjęć